Geliştirme

Proje Geliştirme

Proje geliştirme hizmetlerinin başlangıç unsurunu genelde şu ikili oluşturur: bir arsa ve/veya bir iş fikri.

Firmamız hangi aşamada geliştirme sürecine dahil olursa olsun, öncelikle iş fikri test edilir. Yapılan piyasa araştırması ile fizibilite desteklenir; hedef kitle belirlenir. Hedef kitleye uygun projenin geliştirilmesi sürecine geçilir ve bu doğrultuda elde bir arsa varsa, bu arsanın uygunluğu test edilir. Olumsuz durumda uygun arsa aranır.

Halihazırda bir arsa varsa ve bunun üzerine bir proje geliştirilecekse öncelikle arsa üzerinde en iyi kullanım analizi yapılır. Arsa lokasyonu ve imar durumlarına uygun fonksiyon veya fonksiyonlar belirlenir; gerekli ise imar durumu değişikliğine gidilir.

Geliştirilen yapı; otel, avm gibi ticari bir gayrimenkul ise işletmeci ve kiracılar gibi oyuncular sürece dahil olur. Firmamızın gayrimenkul geliştirmedeki etkin rolü bu aşamada ön plana çıkar. Resmi mercileri, kurum ve şahısları, ilgili tüm paydaşları memnun edecek bir çerçeve yaratılır.

Gerekli ön izinler alınıp, finansman modeli belirlendikten sonra hedef kitleye uygun ürün tasarlanarak inşaat sürecine geçilir. Üretim sürecindeki kontrol mekanizmalarıyla üretimin belirlenen kalite, bütçe ve zamanda tamamlanması sağlanır. İskan ve/veya işletme izinleri alınır, önceden belirlenen fizibilite veya iş planı ışığında satış veya işletme sürecine geçilir.

Firmamız, geliştirdiği gayrimenkul projelerinin bir kısmına bizzat yatırım yaptığı gibi arsa sahibi, işletmeci, yatırımcı gibi diğer taraflarla potansiyel işbirliği alternatiflerini de sürekli değerlendirmektedir.

Arazi Geliştirme

Firmamız ilgili risk analizleri ışığında, değerlenmesi muhtemel işlenmemiş araziler üzerine yatırımlar yaparak zaman içinde değerlenen arsalar üzerine piyasanın ihtiyaç duyduğu projeler geliştirmektedir. Arsanın değerlenme sürecinde, yapılması planlanan projenin şehir planlama ve altyapı çalışmaları tamamlanmaktadır.